Parasyte İzlemek İçin 5 İyi Neden

Merhaba anime severler! Bugün çok fazla bilinmediğini düşündüğüm Kiseijuu: Sei no Kakuritsu animesini neden izlemeniz gerektiğini anlatacağım. Hazırsak başlayalım!

1- Sürükleyici Bir Hikaye ve Merak Duygusu

shinichi

Animenin hikayesi o kadar sürükleyici ve iyi kurgulanmış ki daha ilk bölümlerden sizi içine çekiyor ve hızlıca diğer bölümlere geçmek istiyorsunuz. Ayrıca yaşanan olayların oluşturduğu merak duygusu sizi heyecanlandırmakla kalmayıp ayrı bir zevk veriyor ve izleme isteğinizi en üst düzeye çıkartıyor.

2- Sizce de En Değerli Canlı İnsan Mıdır?

shinichi

Başlığımız, animeyi izlerken defalarca kendime sorduğum bir sorudur. Bu sorgulama hissi animeye ayrı bir zevk vermekle kalmayıp, gerçek hayata olan bakış açınızı ve düşüncelerinizi de geliştirmeye yardımcı olacaktır. Anime izlerken kendimi geliştirmek istiyorum tarzında düşüncelere sahipseniz, bu anime tam size göre.

3- Ana Karakterimizin Yaşadığı Problemler

shinichi

Başlarda karakterimiz içinde bulunduğu durumdan her ne kadar memnun olsa da yaşanan olaylar yüzünden ilerleyen bölümlerde işler tersine dönüyor. Başına gelen olayların da etkisiyle, birtakım problemler yaşayan ve ne yapacağını bilmeyen karakterimizin hissettiklerini anlamaya çalışmak bizlere ayrı bir izleme zevki veriyor.

4- Anlamlı ve Faydalı Mesajlar

shinichi

Yapımcının sadece izletmekle kalmayıp, kendimizi sorgulamamızı da sağlaması bu animeyi izlemek için gerekli en önemli sebeplerden biri olabilir. Karakterler üzerinden verilen mesajlar sayesinde hiç sıkılmadan animeyi bitirebiliyoruz.

5- İzleme Zevkini Artıran Müzikler

shinichi

Animedeki müzikler sahnelere ayrı bir tat katıyor ve izleyenleri duygusallaştırarak verilmek istenilen hissi tam olarak geçiriyor.

Parasyte, çok eski bir anime olsa da günümüzde fazla izleyeninin olmadığını düşündüğüm için kısa ve öz bir şekilde sizlere tanıtmak istedim. İzlerken sıkılmayacağınız, zevk alacağınız ve bitirince tekrar izlemek isteyeceğiniz sayılı animelerdendir. İzleyecek herkese iyi seyirler dilerim.

Parasyte (Kiseijuu: Sei no Kakuritsu) Konusu:

17 yaşındaki Izumi Shinichi, Tokyo’nun sakin bir mahallesinde annesi ve babasıyla yaşamaktadır. Bir gece Parazitler olarak adlandırılan solucanımsı uzaylılar dünyayı istila edip insanların kulaklarından ya da burunlarından girerek beyinlerinin kontrolünü ele geçirirler. Shinichi uyuduğu sırada bir Parazit kulağından girmeye çalışır. Ama o sırada Shinichi kulaklık taktığı için Parazit başarısız olur ve sağ koluna girerek kolun kontrolünü ele geçirir. Bu Parazit’in adı ise Migi‘dir. Shinichi, Migi’nin yukarılara çıkıp beynine ulaşmasına engel olur. Böylece ikisi de kişiliklerini ve akıl sağlıklarını kaybetmezler.

İkili, diğer Parazitlerle karşılaştıklarında tuhaf durumlarından yararlanır ve hayatta kalabilmek için yavaş yavaş aralarında güçlü bir bağ oluşmaya başlar. Çift, Shinichi’nin insan beyninin hala bozulmamasının üzerine diğer Parazitlere karşı bir mücadele vermeye karar verirler. Shinichi, Migi’den yardım alırken insanları hunharca yiyen Parazitlere karşı savaşmaya kendini mecbur hisseder.

İlginizi Çekebilir

+ There are no comments

Add yours