One Piece İzlemek İçin 5 İyi Neden

Merhaba anime hayranları! Bugün sizlerle 5 iyi maddede neden One Piece izlemeniz gerektiğini anlatacağım. Hazırsanız ilk maddeyle başlıyalım:

1- Kaliteli Olay Örgüsü ve Sağlam Bir Hikaye

one piece tayfa

Büyük ihtimalle çoğunuzun One Piece izlememe sebebi animenin çok uzun olması ve izleyecek çok vakit bulamamanızdır. Fakat animeye başlayınca daha ilk bölümlerden hikayenin ve gelişen olayların etkisiyle bu animenin izlemeye değer olduğunu rahatlıkla göreceksiniz. Spoiler vermeden örnek vermem gerekirse, 5-6. bölümde gördüğünüz bir olayın sebebini 500-600. bölümde öğreniyor olmanız. İşte hikayenin sizde oluşturduğu merak duygusu animenin uzun olmasını örterek One Piece İzlemek İçin 5 İyi Neden başlıklı yazımızın ilk maddesinde yer alıyor.

2- İlerleyen Bölümlerdeki Çizim Kalitesi

luffy haki gif

Başlarda çizimlerin çok iyi olmadığını hepimiz biliyoruz fakat ilerleyen bölümlerde çizimlerin kalitesi o kadar çok artıyor ki animeyi izlerken ayrı zevk alıyoruz. Bu yüzden “Bu çizimler ne ya?” diyerek erkenden pes edip animeyi bırakmak yerine biraz sabredip, ilerleyen bölümlerdeki kaliteli çizimlerin tadını çıkarmanızı tavsiye ederim.

3- Eğlenceli Karakterler

one piece luffy gif

Yapılan editlerde ana karakterlerimiz her ne kadar ciddi olarak gözükse de aslında bu durumun sadece belirli anlarda veya durumlarda olduğunu söylesek yalan olmaz. Ana karakterimiz Luffy‘nin yaptığı hareketler ve arkadaşı Zoro‘nun sürekli kaybolması animenin o kadar da ciddi olmadığını rahatlıkla kanıtlıyor.

Animenin çok ciddi bir anime olmadığını kanıtlayacak birçok olay var fakat burada hepsini söylesem bir heyecanı kalmaz, zaten zamanla bu durumu siz de fark edeceksiniz. Hatta bazı bölümlerde “Acaba komedi animesi mi izliyorum?” diye düşüneceğinizi garanti edebilirim.

4- Sadece Ana Karakter Odaklı Olmaması

one piece alabasta

Sanırım One Piece’deki en sevdiğim olay bu olabilir. Anime sadece bir karaktere odaklanmak yerine birden fazla karakterin geçmişini ve çektiği acıları bize gösteriyor. Animenin uzun olmasındaki en büyük sebep de bu aslında. Fakat bu uzunluk sizi animeden soğutmak yerine daha da bağlıyor ve izlerken ayrı bir zevk alıyorsunuz.

5- Karakterlerin İçtenlikleri

Animedeki karakterlerin bizden biri gibi kurgulanması daha çok seyir zevki vermekle kalmayıp bizi animeye daha da bağlıyor. Karakterlerimiz güldüğünde gülüyoruz, üzüldüğünde üzülüyoruz ve böylece uzun gibi gelen anime bir bakmışız hemen bitmiş.

One Piece gibi bir animeyi neden izlemeniz gerektiğini sadece 5 maddede özetlemek imkansız aslında ama genel olarak konuyu ele almak ve kalan maddeleri sizlere bırakmak istedim. Şimdiden izleyecek arkadaşlara iyi seyirler dilerim.

One Piece Konusu:

Denizde korkunç bir girdaptan geçtikten sonra bir fıçıda zar zor hayatta kalan kaygısız Monkey D. Luffy, kendini korkunç korsanların saldırısına uğrayan bir gemide bulur. Saf görünümlü bir genç olmasına rağmen, hafife alınacak biri değildir. Savaşta rakipsiz olan Luffy, gıpta ile bakılan One Piece hazinesinin ve onunla birlikte gelen Korsanlar Kralı ünvanının peşinden kararlılıkla giden bir korsandır.

Merhum Korsanlar Kralı Gold Roger, ölümünden önce zenginlik hazinesinin yerini açıklayarak ve herkesi onu elde etmeye cesaretlendirerek dünyayı karıştırdı. O zamandan beri sayısız güçlü korsan, ödüllü One Piece için tehlikeli denizlere yelken açmış, ancak asla geri dönmemişlerdir. Luffy’nin ise mürettebatı ve uygun bir gemisi olmamasına rağmen, insanüstü yetenekleri ve sarsılmaz ruhu onu sadece zorlu bir rakip değil, aynı zamanda birçokları için ilham kaynağı haline de getirir.

Yüzünde kocaman bir gülümsemeyle sayısız zorlukla yüzleşirken, Luffy hırslı çabasında kendisine katılacak türünün tek örneği yoldaşlar toplar ve birlikte hayatta bir kez karşılaşacakları maceralarında tehlikeleri ve mucizeleri kucaklarlar.

İlginizi Çekebilir