Crunchyroll Makoto Shinkai’nin Suzume Filmini Yayınlayacak

Crunchyroll tarafından, Makoto Shinkai‘nin Suzume (Suzume no Tojimari) adlı filminin 16 Kasım Perşembe günü saat 20:00’da Kuzey Amerika, Orta Amerika, Güney Amerika, Avrupa (Fransa hariç), Afrika, Okyanusya, Orta Doğu ve Bağımsız Devletler Topluluğu’nda (BDT) yayınlanmaya başlanacağı duyuruldu.

suzume crunchyroll

Geçtiğimiz Kasım ayında Japonya’da gösterime giren ve büyük beğeni toplayan film, Kuzey Amerika’da ise 14 Nisan’da gösterime girdi. Crunchyroll filmi Japonca olarak İngilizce altyazılı ve İngilizce dublajlı olarak gösterime sokacak. Filmin ABD’deki açılış hafta sonunda 5.001.705 ABD doları kazandırdığı ve 10 milyon ABD dolarının üzerinde hasılat elde ettiği bildirildi. Japonya’daki gösterimini ise Mayıs ayında tamamlayarak gişede 14,79 milyar yen (yaklaşık 105,3 milyon ABD doları) kazandırdı.

Suzume, açılış gününde birçok ülkenin gişe listelerinde 1 numaraya yerleşti ve şu anda Çin’de tüm zamanların en çok satan Japon animesi ve Güney Kore’de diğer tüm Japon filmlerinden daha fazla bilet satmış durumda.

İşte filmin aylar önce yayınlanan fragmanı:

Suzume (Suzume no Tojimari) Konusu:

Suzume Iwato bir gün okula giderken, terk edilmiş bölgeleri araştıran genç bir adam olan Souta Munakata’ya rastlar. Liseli kız Souta’yı yakındaki bir harabeye yönlendirir, ancak tamamen meraktan kendisi de aynı yere gitmeye karar verir.

Oraya vardığında Suzume, ötesinde rüya gibi bir evrenin uzandığı izole bir kapı keşfeder – görebildiği ve hissedebildiği, ancak giremediği bir yer. Yakınlarda yerde garip bir taş durmaktadır, ancak Suzume onu kaldırdığında kediye benzer bir yaratığa dönüşür ve koşarak uzaklaşır. Aniden korkan Suzume, kapıyı açık bırakma eyleminin sonuçları olacağının farkında olmadan okuluna doğru geri döner.

“Kilit taşı” serbest bırakıldığında, diğer evrendeki kötülük artık özgürce kaçabilir ve Japonya’yı kasıp kavurabilir. Yaptığı tehlikeli hatayı düzeltmek isteyen Suzume, asıl amacı kötülüğün yayılmasını engellemek olan Sout’a katılarak ülke yok olmadan önce tüm açık kapıları bulup kilitler.

Kaynak: Crunchroll, MAL

Chomusuke

Blog Aprilis, sizlere en güncel anime, manga ve daha pek çok alanda dünyada yaşanan gelişmeleri sunmak için kurulmuş bir blog adresidir. Hiçbir gelişmeyi kaçırmamak için bültenimize abone olmayı unutmayın.

İlginizi Çekebilir

+ There are no comments

Add yours