2023 Yılının En İyi Animeleri

Merhaba değerli okurlar, bildiğiniz üzere koca bir yılı daha geride bırakmak üzereyiz, şimdiden yeni yılınızı kutluyor ve “2023 yılının en iyi animeleri” anketimizi sonuçlandırdığımız yazımıza geçiyoruz!

Bu yıl birçok manga animeye uyarlandı ve pek çok animenin de yeni sezonu yayınlandı. Bizler de Aprilis topluluğu olarak 2023 yılının en iyi animelerini seçmek için bir oylama başlattık.

İşte oylamada ilk 5’te yer alan animeler:

1. Jujutsu Kaisen 2. Sezon

jujutsu kaisen 2. sezon
Jujutsu Kaisen

Listemize en çok oyu alarak 1. sıraya yerleşen Jujutsu Kaisen animesiyle başlıyoruz. 2021 yılında animeye uyarlanan ve anime severlerin büyük ilgisini çeken Jujutsu Kaisen, 2. sezonuyla birlikte 2023’te de izleyicileri ekran başına kilitlemeye devam ediyor.

Yuuji Itadori adlı lise öğrencisi, normal bir gününde eski ve lanetli bir efsanevi parmağı içeren bir nesneyi arkadaşlarıyla birlikte keşfeder. Ancak, bu parmak lanetlenmiştir ve etrafındakilere zarar verebilecek tehlikeli bir enerji içermektedir. O andan itibaren Yuuji’nin sıkıcı ve sıradan hayatı, tamamen farklı bir boyut kazanır.

Eğer yeni yıla hızlı bir başlangıç yapmak istiyorsanız, lanetli yaratıklarla dolu karanlık bir dünyada geçen aksiyon dolu bir hikaye sizleri bekliyor.

2. One Piece Wano Arc

one piece wano arc
One Piece

“Bir korsan animesi ne kadar güzel olabilir ki?” sorusuna en iyi cevabı verecek olan One Piece, her ne kadar yılların animesi de olsa izleyenleri meraklandıran konusu, heyecanlandırın görsel efektleri ve Wano Arc’ının da etkisiyle listemizde 2. sırada yer alıyor.

Aklınızda 2024’te One Piece izlenir mi? düşüncesi varsa hâlâ geç kalmadığınızı belirtmek isterim. Filler bölümleri izlemeden ve biraz vakit ayırarak rahatlıkla güncele gelebilir ve One Piece gibi efsane bir animenin günümüz animasyon kalitesinde tadını çıkarabilirsiniz.

3. Frieren: Beyond Journey’s End

frieren inceleme
Frieren: Beyond Journey’s End

Yıl sonuna doğru çıkış yapmasına rağmen, belki de bu yıl adını en çok duyuran ve gelecekte de en yüksek puanlı animeler arasında rahatça yer alabilecek fantastik bir hikaye sunan Frieren: Beyond Journey’s End, listemizde yer aldığına şaşırmadığımız bir seri oldu.

Genç bir elf olan Frieren, dostlarıyla yaşadığı kahramanlık hikayesinin ardından kendisi için kısa, ancak insan dostları için uzun bir yolculuğa çıkar. Yolculuğunun dönüşünde ise yoldaşlarının eski halinden eser kalmamış olduğunu fark eder. Bu da onu yaşamın kırılganlığı ve ölümle yüzleşmeye iter.

Ölümsüzlük ve insan doğasının inceliğine dikkat çeken ve bunu harika bir anlatımla izleyiciye sunan Frieren: Beyond Journey’s End, 2024 yılına da ilk sezonuna devam eden güncel bir seri olarak giriyor.

4. Spy x Family 2. Sezon

spy x family 2. sezon
Spy x Family

Samimi karakterleri ve Anya‘nın tatlı tavırlarıyla izleyicilerin yoğun ilgisini çeken Forger Ailesi‘ni konu alan Spy x Family animesi, geçtiğimiz yıla damga vuran animeler arasındaydı. Bu yıl da 2. sezonuyla birlikte 2023 yılının en iyi animeleri kategorisinde en üst sıralara oynuyor ve listemizin 4. sırasında yer alıyor.

Tatlı oldukları kadar aksiyon dolu karakterleri içeren, vakit geçirmelik hoş bir hikaye sunan animeleri izlemeyi seven izleyicilerimizin kesinlikle listesine eklemesi gereken animeler arasındadır. Şimdiden izleyecek herkese iyi seyirler dileriz!

5. Attack on Titan: The Final Season – Kanketsu-hen

attack on titan final sezon kanketsu-hen
Attack on Titan

Önceki sezonlarıyla ve yaşanan olaylarıyla en iyi animeler kategorisine adını yazdıran Attack on Titan, 2023 yılına da final sezonu Kanketsu-hen‘le damga vuruyor. İzleyenlerin büyük zevk aldığı final sezonu kaliteli görsel efektleri ve uzunca düşünmenizi sağlayacak hikayesiyle listemizin 5. sırasında yer alıyor.

Ne çok uzun ne de çok kısa olan bölüm sayısı sayesinde rahatlıkla izleyebileceğiniz en iyi animelerdendir Attack on Titan. Yaşanan olaylar sizi şaşırtmakla kalmayıp heyecanlandıracak ve seyir zevkinizi üst düzeylere çıkaracaktır.

Aprilis topluluğu olarak 2023 yılında en çok sevilen animeleri sizler için derledik. Listedeki animeleri izleyecek herkese şimdiden iyi seyirler diliyoruz. Eğer animeler hakkında daha fazla inceleme yazısı arıyorsanız, adı bu listede de geçen One Piece animesine ait yazımıza aşağıdan ulaşabilirsiniz.

One Piece İzlemek İçin 5 İyi Neden

İlginizi Çekebilir

+ There are no comments

Add yours